Facebook
Banner
DOMOV / PLANINSKE KARTE GEAGO / Planinska karta Jalovec in Mangart
Planinska karta Jalovec in Mangart

Naslovna stran

Planinska karta Jalovec in Mangart

Hrbtna stran

Planinska karta Jalovec in Mangart

Izsek

Planinska karta Jalovec in Mangart

Karakteristike:

Zemljevid Jalovca in Mangarta

Merilo: 1 : 25 000

Zložen format: 110 x 230 mm

Format: 990 x 685 mm

Material: papirnata karta

Cena: 8,10€

Dodaj v košarico

Vsebina:

Karta pokriva območje Jalovca, Mangarta, Prisojnika, Bavškega Grintavca, Mojstrovke, Loške stene, Trente, Planice, Loške Koritnice in Bavšice. Jalovec in Mangart sta postavljena v center karte, tako da so vidni vsi pristopi, ki vodijo na ta dva vrha, tudi z italijanske strani. Na jugu se karta zaključi v Lepeni, na severu na Tromeji, na zahodu se zaključi v Trbižu (Tarvisio) in na vzhodu v Kranjski Gori.

Zadnjo stran zemljevida poleg legende ter opisa planinskih koč s kontaktnimi podatki, QR kodami za dostop do dodatnih informacij na spletu, dopolnjujejo tudi opisi poti vzponov na Jalovec, Mangart, Prisojnik, Malo Mojstrovko in Bavški Grintavec v besedi in preglednem reliefnem prikazu.

Planinski zemljevid Jalovec in Mangart sledi prenovljenim izdajam kart Bohinja, Triglava in Stola. Tako kot v omenjenih zemljevidih tudi na tem najdemo, poleg samoumevnih planinskih poti, smeri turnih smukov in planinskih koč, številne ostale koristne informacije, kot so urejena parkirišča, postajališča javnih prevoznih sredstev, gostišča, marsikatero naravno in kulturno znamenitost, plezališča in še kaj.

Planinska karta Jalovec in Mangart je izdelana v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije in Geodetskim inštitutom Slovenije. Namenjena je pohodnikom / planincem, ki si želijo odkrivati slovenske gore. Planinske poti na karti so prikazane na osnovi zadnjega stanja – iz katastra planinskih poti Planinske zveze Slovenije.

˅ več