Facebook
Banner
DOMOV / PLANINSKE KARTE GEAGO / Planinska karta Stol
Planinska karta Stol

Naslovna stran

Planinska karta Stol

Hrbtna stran

Planinska karta Stol

Izsek

Planinska karta Stol

Karakteristike:

Zemljevid Stola

Merilo: 1 : 25 000

Zložen format: 110 x 230 mm

Format: 990 x 685 mm

Material: papirnata karta

Cena: 8,10€

Dodaj v košarico

Vsebina:

Karta pokriva območje Stola, Vrtače, Begunjščice, Dovške Babe, Golice, Bleda, Završnice in Zelenice. Osrednji vrh, Stol, je postavljen v sam center, tako da zemljevid pokrije prav vsa izhodišča ter poti, ki vodijo na njegov vrh - tudi z avstrijske strani. Sicer pa zemljevid Stol pokrije območje med Dovško Babo in Pokljuško sotesko na zahodu ter Planino Korošico in Dobrčo na vzhodu. Na jugu se zemljevid zaključi z Blejskim jezerom in okoliškimi planinskimi in sprehajalnimi oz. turističnimi potmi, na severu pa je zemljevid zaključen z Golico in Slovenjim Plajberkom.

Zadnjo stran zemljevida poleg legende ter opisa planinskih koč s kontaktnimi podatki, dopolnjujejo opisi poti vzponov na priljubljene cilje Karavank. V besedi in preglednem reliefnem prikazu so predstavljeni vzponi na Stol, Begunjščico, Golico, Struško in Dobrčo.

Planinska karta Stol sledi prenovljenim izdajam Bohinja in Triglava. Tako kot v omenjenih zemljevidih tudi na tem najdemo, poleg samoumevnih planinskih poti, smeri turnih smukov in planinskih koč, številne ostale koristne informacije, kot so urejena parkirišča, postajališča javnih prevoznih sredstev, gostišča, marsikatero naravno in kulturno znamenitost, plezališča in še kaj.

Karta je izdelana v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije in Geodetskim inštitutom Slovenije. Namenjena je pohodnikom / planincem, ki si želijo odkrivati slovenske gore. Planinske poti na karti so prikazane na osnovi zadnjega stanja – iz katastra planinskih poti Planinske zveze Slovenije.

˅ več