Facebook
Banner
DOMOV / PLANINSKE KARTE GEAGO / Planinska karta Notranjska s Snežnikom
Planinska karta Notranjska s Snežnikom

Naslovna stran

Planinska karta Notranjska s Snežnikom

Hrbtna stran

Planinska karta Notranjska s Snežnikom

Izsek

Planinska karta Notranjska s Snežnikom

Karakteristike:

Zemljevid Notranjska s Snežnikom

Merilo: 1 : 50 000

Zložen format: 110 x 230 mm

Format: 990 x 685 mm

Material: papirnata karta

Cena: 8,10€

Dodaj v košarico

Vsebina:

Karta pokriva območje Snežnika, Javornikov, Slivnice, Vremščice, Cerkniškega jezera, Blok, Brkinov in Menišije. Območje karte je predstavljeno tako na prvi kot na drugi strani. Osrednji vrh, Snežnik, je postavljen v center na prvi strani, tako da karta pokrije prav vsa izhodišča ter poti, ki vodijo na njegov vrh.

Na drugi strani sega severni del karte vse do Pirnatove koče na  Javorniku, Kalc in Rakitne. Poleg karte je na tej strani še legenda ter opisi planinskih koč s kontaktnimi podatki, ter opisi poti vzponov na Snežnik in Slivnico v besedi in preglednem  reliefnem prikazu.

Planinska karta Notranjska s Snežnikom je prva iz prenovljene serije planinskih kart merila 1:50 000. Na karti poleg samoumevnih planinskih poti, smeri turnih smukov in planinskih koč,najdemo tudi številne ostale koristne informacije, kot so urejena parkirišča, postajališča javnih prevoznih sredstev, gostišča, marsikatero naravno in kulturno znamenitost, plezališča in še kaj.

Karta je izdelana v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije in Geodetskim inštitutom Slovenije. Namenjena je pohodnikom / planincem, ki si želijo odkrivati slovenske gore. Planinske poti na karti so prikazane na osnovi zadnjega stanja – iz katastra planinskih poti Planinske zveze Slovenije.

˅ več