Facebook
Banner
DOMOV / PLANINSKE KARTE GEAGO / Planinska karta Krnsko pogorje
Planinska karta Krnsko pogorje

Naslovna stran

Planinska karta Krnsko pogorje

Hrbtna stran

Planinska karta Krnsko pogorje

Izsek

Planinska karta Krnsko pogorje

Karakteristike:

Zemljevid Krnskega pogorja

Merilo: 1 : 25 000

Zložen format: 110 x 230 mm

Format: 990 x 685 mm

Material: papirnata karta

Cena: 8,10€

Dodaj v košarico

Vsebina:

Karta pokriva območje Krna, Matajurja, Polovnika, Kolovrata, Kobarida, Tolmina, Komne, Lepene, Soče ter soške fronte. Krn je postavljen v center karte, tako da so vidni vsi pristopi, ki vodijo na ta vrh. Na jugu se karta zaključi v Tolminu, na severu s krajem Čezsoča, na zahodu se zaključi v Borjani in na vzhodu s Kočo na planini Razor.

Zadnjo stran zemljevida poleg legende ter opisa planinskih koč s kontaktnimi podatki, QR kodami za dostop do dodatnih informacij na spletu, dopolnjujejo tudi opisi poti vzponov na Krn, Matajur in Krasji vrh v besedi in preglednem reliefnem prikazu.

Planinski zemljevid Krnsko pogorje sledi prenovljenim izdajam kart Bohinja, Triglava, Stola ter Jalovca in Mangarta. Tako kot v omenjenih zemljevidih tudi na tem najdemo, poleg samoumevnih planinskih poti, smeri turnih smukov in planinskih koč, številne ostale koristne informacije, kot so urejena parkirišča, postajališča javnih prevoznih sredstev, gostišča, marsikatero naravno in kulturno znamenitost, plezališča in še kaj.

Planinska karta Krnsko pogorje je izdelana v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije in Geodetskim inštitutom Slovenije. Namenjena je pohodnikom / planincem, ki si želijo odkrivati slovenske gore. Planinske poti na karti so prikazane na osnovi zadnjega stanja – iz katastra planinskih poti Planinske zveze Slovenije.

˅ več