Facebook

Pogoji poslovanja

 

1. Splošne informacije

Dobrodošli v spletni prodajalni Geagomaps.com, kjer lahko kupujete 24 ur na dan. Podjetje Geodetska družba d.o.o. in kupec medsebojne obveznosti v zvezi s storitvijo e-trgovine urejata s pogoji poslovanja, navedenimi na tem mestu. V spletni prodajalni lahko nakupujete kot registriran uporabnik, lahko pa nakup opravite tudi brez registracije. Za dodatne informacije nas lahko pokličete na telefonsko številko +386 1 420 12 20, vsak delovni dan, od ponedeljka do petka, med 8.00 in 15.00 uro, ali pišete na elektronski naslov info@geago.si. Če na vprašanje ne bomo mogli odgovoriti takoj, vam bomo odgovor posredovali v najkrajšem možnem času. Geodetska družba d.o.o. dopušča možnost napak pri objavljenih opisih ali ceni izdelkov.

2. Cene v spletni prodajalni

Cene izdelkov, ki so objavljene v spletni prodajalni Geagomaps.com, so navedene v EUR in že vsebujejo davek na dodano vrednost (DDV). Veljajo do preklica oziroma do objave novih cen. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila.

3. Postopek nakupa

1. Korak - Izbor in dodajanje izdelkov v nakupovalno košarico

Izdelek, ki ga želite kupiti, dodajte v košarico s klikom na ustrezen gumb »Nakup«. Če ste z nakupovanjem zaključili, kliknite na gumb »Na blagajno«. Če želite v košarico dodati še druge izdelke, kliknite na gumb »Nadaljuj z nakupom«. V košarico lahko dodate poljubno število izdelkov. V košarici si lahko v vsakem trenutku ogledate seznam izbranih izdelkov, spremenite količino ali odstranite izdelek iz košarice. Ko z dodajanjem izdelkov v košarico zaključite, kliknite na gumb »Naprej«.

2. Korak - Registracija ali vpis uporabnika  

Ko ste v košarico dodali vse želene izdelke, nadaljujete na naslednji korak, kjer vpišete podatke za začetek naročila. Če ste že registrirani v spletno prodajalno, izberite možnost »Prijavi se« in vpišite uporabniško ime in geslo, ki ste ga dobili ob prijavi. Če v spletno prodajalno še niste registrirani, izberite možnost »Registriraj se kot nov uporabnik« in v polja vpišite vse potrebne podatke za registracijo. V primeru, da želite nakup opraviti brez registracije, izberite možnost »Nakup brez registracije«, kjer v polje vpišete le vaš kontaktni e-naslov. Nadaljujte na naslednji korak.

3. Korak – Naslov za dostavo

V tretjem koraku sledi vpis oziroma pregled kontaktnih podatkov za dostavo. Registrirani uporabniki spletne prodajalne v tem koraku preverite že vpisane kontaktne podatke. Če ste v prejšnjem koraku izbrali možnost nakupa brez registracije, v tem koraku vpišite vse zahtevane kontaktne podatke. V primeru, da želite dostavo na drug naslov, kliknite možnost »Izdelke želim prejeti na drug naslov« in vpišite kontaktne podatke za dostavo na želen naslov. Obvezen je vnos telefonske številke za dostavo. Kliknite na »Sprejemam pogoje nakupa« in nadaljujte na naslednji korak.

4. Korak – Plačilo

Sledi izbira načina plačila. Izbirate lahko med dvema načinoma plačila in sicer:

  • Plačilo po predračunu; ob potrditvi naročila vam bomo na elektronski naslov poslali predračun. Po plačanem predračunu in potrjenem naročilu, bo blago odposlano.
  • Plačilo z debetno oziroma kreditno kartico; po oddaji naročila boste avtomatsko preusmerjeni na spletno stran, kjer boste vnesli podatke o kreditni kartici ter izvedli plačilo.

Po izbiri načina plačila, ki vam najbolj ustreza, kliknite na gumb »Naprej«. 

5. Korak – Pregled naročila

V petem koraku sledi pregled naročenega. Na ekranu se prikažejo naročeni izdelki in podatki o plačniku ter dostavi. Po kliku na gumb »Naprej«, boste v vaš e-poštni nabiralnik prejeli potrditveno e-sporočilo, v katerem kliknite na povezavo. S klikom na povezavo avtorizirate naročilo.

6. Korak – Potrditev naročila

Po avtorizaciji naročila boste v vaš e-poštni nabiralnik prejeli sporočilo, da je bilo vaše naročilo uspešno avtorizirano in oddano. O nadaljnjih korakih v zvezi z vašim naročilom boste obveščeni po e-pošti.

4. Načini plačila

V spletni prodajalni Geago.com omogočamo:

 Plačilo po predračunu; Naročene izdelke iz spletne prodajalne Geagomaps.com lahko plačate po predračunu, bodisi preko elektronskega bančništva (KLIK, ProKlik, ABANET, itd.) bodisi osebno v vaši najbližji bančni ali poštni poslovalnici. Ob oddaji naročila vam bomo po elektronski pošti poslali predračun. V plačilni nalog vpišite potrebne podatke in ob prejemu plačila na naš tekoči račun SI56 0400 1005 0076 142, vam bomo naročene izdelke poslali. Rok za plačilo predračuna je tri (3) delovne dni. V kolikor v tem času ne bomo prejeli plačila na naš račun, bomo smatrali, da odstopate od naročila in bomo naročilo stornirali. 

5. Dostava

Izdelki, ki so na zalogi, bodo dostavljeni v roku od tri (3) do pet (5) delovnih dni, od dneva vašega naročila oziroma v primeru nakupa s plačilom po predračunu v roku od tri (3) do pet (5) delovnih dni po prejemu plačila.

Naročene izdelke vam bo dostavila pooblaščena dostavna služba. Za zamude dobav zaradi ne-ažurnosti prevoznikov ne odgovarjamo. Osebni prevzem blaga je možen na sedežu Geodetske družbe d.o.o. na Gerbičevi ulica 59c, 1000 Ljubljana, v času od ponedeljka do petka, med 8.00 in 15.00 uro.

Dostava je brezplačna.

Lahko se zgodi, da zaloge posameznih izdelkov poidejo in niso več na voljo. Kadar vam naročenega izdelka ne moremo zagotoviti, si pridržujemo pravico, da od naročila odstopimo. O odstopu od naročila vas bomo pravočasno pisno obvestili. 

6. Identifikacija strank ob prevzemu blaga

Dostavljalec oziroma od njega pooblaščena dostavna služba, si pridržuje pravico, da na primeren način preveri istovetnost prevzemnika blaga (vpogled v osebne ali druge dokumente), saj s tem zagotovimo, da bo naročeno blago izročeno pravemu naročniku.

7. Vračilo izdelka

Za odpoved naročila veljajo določila splošnih pogojev in veljavna zakonska določila o vračilu blaga. Za vračilo izdelka se uporabljajo določila 43.č - b43.e člen Zakona o varstvu potrošnikov.

43.č člen Zakona o varstvu potrošnikov določa:

''Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pri tem lahko potrošnika bremenijo le stroški iz sedmega odstavka 43.d člena tega zakona.

Pri prodajni pogodbi začne odstopni rok iz prejšnjega odstavka teči z dnem, ko:

-                potrošnik ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo imenuje potrošnik, pridobi dejansko posest nad blagom,

-                potrošnik ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo imenuje potrošnik, pridobi dejansko posest nad zadnjim kosom blaga, če je predmet pogodbe več kosov blaga, ki jih potrošnik naroči v enem naročilu,

-                potrošnik ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo imenuje potrošnik, pridobi dejansko posest nad zadnjo pošiljko ali kosom blaga, če je dostava blaga sestavljena iz več pošiljk ali kosov,

-                potrošnik ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo imenuje potrošnik, pridobi dejansko posest nad prvim kosom blaga, če je dostava blaga v določenem obdobju redna.

Razen če sta se pogodbeni stranki dogovorili drugače, potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe iz prvega odstavka tega člena pri teh pogodbah:

-              o blagu ali storitvah, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe;

-              o blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;…''

Sedmi odstavek 43.d člena Zakona o varstvu potrošnikov določa: ''Potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga, razen če te stroške krije podjetje ali če podjetje predhodno ne seznani potrošnika, da ga bremeni ta strošek.''

Kupec ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh po prevzemu vrne kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga, in sicer po pošti ali na kontaktni elektronski poštni naslov: info@geago.si , blago pa vrniti 14 dneh po poslanem obvestilu o odstopu. Vrnitev prejetega blaga v 14-ih dneh po prejetju brez predhodnega pisnega obvestila se prav tako šteje za odstop od nakupa. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni, nepoškodovani in nepolepljeni embalaži. Priložena mora biti kopija računa.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe v naslednjih primerih:

-          pri pogodbah, katerih predmet so blago ali storitve, katerih vrednost je odvisna od dogajanj na finančnih trgih, na katere podjetje nima nobenega vpliva,

-          pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim posebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo

8. Zamenjava in vračilo izdelka

V primeru, da je potrošnik izdelek že prejel in od pogodbe odstopi, mora izdelek nepoškodovan in v nespremenjeni količini odposlati prodajalcu v 14 dneh po sporočilu iz prejšnjega odstavka, razen če je izdelek uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Kot odstop od pogodbe se šteje tudi, če potrošnik v 14 dneh po prejemu izdelka le-to vrne prodajalcu.

Strošek vračila blaga pri odstopu od pogodbe bremeni potrošnika.

9. Pogodba o nakupu

Pogodba o nakupu se hrani na sedežu podjetja Geodetska družba d.o.o. in jo lahko prejmete na pisno zahtevo. Svojo zahtevo sporočite na naslov: Geodetska družba d.o.o., Gerbičeva ulica 59c, 1000 Ljubljana ali na e-naslov info@geago.si. Sklenjena pogodba bo shranjena v podjetju šest (6) mesecev po sklenitvi. Dostop do pogodbe je možen v zgoraj navedenem časovnem obdobju.

10. Reševanje potrošniških sporov

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. 

11. Vklopi razum, zahtevaj račun!

Prodajalec mora za dobavo blaga ali storitev izdati račun in ga izročiti kupcu. Kupec mora prevzeti račun in ga zadržati neposredno po odhodu iz poslovnega prostora.

Račun boste prejeli skupaj z izdelkom v fizični obliki in po elektronski pošti ob odpošiljanju izdelka. 

12. Razprodani artikli

V posameznih primerih se lahko zgodi, da vam katerega od naročenih artiklov ne moremo poslati, ker je razprodan, zato vas prosimo za razumevanje.

13. Splošni pogoji uporabe spletnega mesta

Spletno mesto je za namen tega obvestila pojem, ki zajema vse spletne strani na naslovu www.geagomaps.com.

Vsebina spletnega mesta

Geodetska družba d.o.o. se obvezuje, da bo storila vse, kar je v njeni moči, da bodo podatki na spletnem mestu resnični, zanesljivi in kakovostni. S tem pa ne odgovarja za morebitne tipkarske napake in za zamude ter pomanjkljivosti pri vnašanju podatkov.

Zaščita avtorskih pravic

To spletno mesto je izključna last podjetja Geodetska družba d.o.o., zato je prepovedana kakršnakoli zloraba podatkov, fotografij, besedil in drugih podatkov, ki so del tega spletnega mesta. Prepovedano je kakršnokoli kopiranje, distribucija ali druga uporaba vseh zgoraj navedenih podatkov brez predhodne vednosti in dovoljenja Geodetske družbe d.o.o.

Sprememba pogojev

Geodetska družba d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev, brez predhodnega opozorila. Spremembe začnejo veljati takoj, ko so objavljene. Zaradi teh pravic si ob vsakem obisku našega spletnega mesta pozorno preberite splošne pogoje uporabe, pogoje poslovanja za e-trgovino in politiko varovanja osebnih podatkov v e-trgovini.

Pristojno sodišče

Za razlago in vsa pravna vprašanja v zvezi z uporabo materialov, ki so objavljeni na teh spletnih straneh, se uporablja izključno slovensko pravo. Za zahtevke in spore v zvezi z uporabo omenjenih materialov je pristojno sodišče v Ljubljani.

Zaključek

Z vstopom na spletno stran www.geagomaps.com soglašate, da ste seznanjeni in se strinjate z vsemi zgoraj navedenimi pogoji. Želimo vam prijetno nakupovanje.

14. Politika Varovanja osebnih podatkov


Politika varovanja osebnih podatkov na kratko

Nikoli ne bomo zlorabljali vaših osebnih podatkov na kakršenkoli način. Nekateri razdelki spletnega mesta zahtevajo registracijo z osebnimi podatki. Geodetska družba d.o.o. jamči, da bo osebne podatke varovala kot zaupne. Vaših kontaktnih in osebnih podatkov ne bomo nikoli posredovali tretji stranki, razen če tako zahteva zakon.

Politika varovanja osebnih podatkov podrobneje

Izjava podjetja Geodetska družba d.o.o. o politiki varovanja osebnih podatkov

Varovanje osebnih podatkov naših uporabnikov je pomembna skrb našega podjetja. Vsi vaši osebni podatki, ki nam jih boste posredovali ob prijavi v spletno prodajalno Geago.si, bodo varovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (UL RS 86/2004 s spremembami). Vse spletne aktivnosti podjetja Geodetska družba d.o.o. so v skladu z Evropsko zakonodajo (EU Directive 95/46/EC, 2002/58/EC in Treaty Conventions ETS 108, ETS 181, ETS 185, ETS 189) in državnimi zakonodajami Centralne in Vzhodne Evrope. Politika zasebnosti obravnava ravnanje z informacijami podjetja Geodetska družba d.o.o., ki jih dobi o vas, kadar obiščete našo spletno stran.

Zbiranje in obdelovanje osebnih podatkov

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira (npr. ime, priimek, elektronski naslov ali poštni naslov). Osebnih podatkov ne zbiramo, razen kadar vi to omogočite, tj. ob registraciji, nakupu ali sodelovanju v spletnih raziskavah ali spletnih nagradnih igrah. Geodetska družba d.o.o. jamči, da bo osebne podatke varovala kot zaupne.

Uporaba in širjenje osebnih podatkov

Podjetje Geodetska družba d.o.o. bo uporabilo vaše osebne podatke zaradi tehničnih razlogov administracije na spletnem mestu, da vam zagotovi dostop do posebnih informacij ali za splošno komuniciranje z vami. Podjetje Geodetska družba d.o.o.  ne bo posredovalo vaših osebnih podatkov tretji stranki ali jih kakor koli tržilo drugje. Zaposleni v podjetju Geodetska družba d.o.o. so po dolžnosti zavezani k spoštovanju vaših zaupnih podatkov in obvezani po sporazumu o zaupnosti. Geodetska družba d.o.o. osebne podatke, ki jih pridobi od uporabnikov, obdeluje za namene neposrednega trženja storitev, produktov ali ostalih aktivnosti podjetja. Neposredno trženje pomeni uporabo osebnih podatkov posameznika za namene ponujanja izdelkov, statistične obdelave, segmentacije kupcev, obdelave preteklega nakupnega obnašanja, obveščanja o novostih, pošiljanja ponudb, reklamnega gradiva in vabil na dogodke.

Svoboda izbire

Osebne podatke, ki jih posredujete podjetju Geodetska družba d.o.o. nadzorujete vi. Če se odločite, da vaših podatkov ne boste posredovali podjetju Geodetska družba d.o.o., potem do nekaterih spletnih strani spletnega mesta ne boste imeli dostopa.  

Avtomatično beleženje informacij (neosebni podatki)

Kadar koli dostopate na spletno stran podjetja Geodetska družba d.o.o., se splošni, neosebni podatki (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletnem mestu, obiskane strani) avtomatično beležijo (ne kot del prijave). Te informacije uporabljamo za merjenje obiskanosti našega spletnega mesta in izboljševanje vsebin in uporabnosti. Vaši podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretji stranki. 

Piškotki

Piškotki so neopazni dokumenti, ki so začasno shranjeni na vašem trdem disku in onemogočajo našim stranem prepoznavanje vašega računalnika, ko naslednjič obiščete spletno mesto podjetja Geodetska družba d.o.o. Podjetje Geodetska družba d.o.o. uporablja piškotke le za zbiranje informacij, ki zadevajo uporabo našega spletnega mesta.

Varnost

Podjetje Geodetska družba d.o.o. si močno prizadeva za zagotovitev varnosti osebnih podatkov. Vaši podatki so ves čas zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem.

Mladoletne osebe

Podjetje Geodetska družba d.o.o. močno priporoča vsem staršem in skrbnikom, da naučijo svoje otroke varnega in odgovornega ravnanja z osebnimi podatki na medmrežju. Mladoletne osebe ne bi smele prenašati kakršnih koli osebnih podatkov na spletne strani podjetja Geodetska družba d.o.o. brez dovoljenja staršev ali skrbnikov. Podjetje Geodetska družba d.o.o. ne bo nikoli zavestno zbiralo osebnih podatkov od mladoletnih oseb ali jih kakor koli uporabilo ali jih razkrilo tretji stranki brez njihovega dovoljenja.

Povezave do drugih spletnih strani

Izjava o varovanju osebnih podatkov se nanaša na spletno mesto podjetja, ki ga ima podjetje Geodetska družba d.o.o. Spletne strani na tem spletnem mestu lahko vsebujejo povezave do drugih oskrbovalcev znotraj in izven podjetje Geodetska družba d.o.o., za katere ta izjava o varovanju osebnih podatkov ne velja. Ko zapuščate spletno mesto podjetja Geodetska družba d.o.o., si zato vnovič preberite izjave o varovanju osebnih podatkov vsake spletne strani, ki zbira osebne identifikacijske podatke.